Maison Tardieu-Laurent, Crozes-Hermitage Vieilles Vignes 2021

Spar op til 15%
Ved 6 stk. 293.25 kr.
Ved 1 stk. 345.00 kr.
Bliv medlem
Optjen 5% i rabatpoint på dine køb.

Maison Tardieu-Laurent, Crozes-Hermitage Vieilles Vignes 2021

Maison Tardieu-Laurent, Crozes-Hermitage Vieilles Vignes 2021

Om produktet

Denne Crozes-Hermitage Vieilles Vignes er skabt på frugten fra vinstokke, der er omkring 60 år gamle på de 4 forskellige Lieu-Dits Larnage, Battis, Gervans og Coteaux sur Mercurol, der hver især kommer med deres bidrag til vinens aromaprofil. høsten er naturligvis manuel med soignering af klaserne såvel i marken som foran kælderen inden der gæres i rustfrit stål med 1/3 hele drueklaser. Den unge vin modner efterfølgende 12 måneder i nye og en gang brugte 228-liters fade fra Allier og Tronçais og derpå yderligere 6 måneder i foudre inden den sammenstikkes og som altid tappes på flaske uden klaring eller filtrering.

Vinen er fremstillet hos en ”hemmelig” producent, hvor Michel Tardieu sammen med den berømte konsulent Philippe Cambie i detaljer drøfter hvorledes vinstokkene skal kultiveres, hvornår druerne skal høstes og hvorledes de skal forvandles til vin. Og ikke nok med det: Michel Tardieu leverer også de fade, som vinen skal modne i, og som noget ganske særligt flyttes fadene i februar måned til Tardieu-Laurents kældre i Lourmarin hvor de modtager den nødvendige kærlighed frem mod aftapningen.

Michel Tardieu var under vejs spændt på, hvorledes alting skulle falde ud og beskriver 2018-årgangen som både ”mærkelig og paradoksal”. 2018 er da også en af de mest heterogene årgange siden 1960'erne. Et voldsomt et sygdomspres i løbet af vækstsæsonen krævede et antal timer ude blandt vinstokkene, som mange af vinbønderne simpelthen ikke var i stand til at mønstre, men dem der kom i mål med forebyggelse og bekæmpelse kunne til sidst glæde sig over at de druer de havde ladt tilbage kunne nyde godt af en smuk september måned og at vejrforholdene under høsten nærmest var perfekte, således at druerne kunne plukkes på det optimale tidspunkt uden stress.

En rank, på én gang intens og elegant meget mineralsk Crozes-Hermitage med en distinkt blomstrende næse, der leverer associationer til både blåbær og kirsebær. Præcis, frugtdreven og læskende i munden og på trods af modningen på delvis nye fade allerede perfekt afstemt. Michel Tardieu noterer: “Misleading, this Cuvée tastes a little like a worthy Saint Joseph! Distinguished, typically “North” - the violet. A lot of depth and density in the mouth”.

Serveringsforslag

Bøf på grillen
Lyst kød
Mørkt kød
Vildt

Anbefalinger

Brune vine

Kompleks & intens
Vine med stor intensitet, dybde og kompleksitet. Vinene har mange lag i deres aromabillede og en kombination af kraft og kompleksitet, der er opnået grundet alder eller lagringstid på fade. Server til kraftige retter med oksekød, lam eller svin. Brune vine kommer fra hele verden og er ofte de ypperste, som vinproducenterne kan præstere. Brune hedvine gør sig godt til ostebordet eller kraftige desserter.
Aromaer Solbær, brombær, sorte kirsebær, blommer, blåbær, peber, tobak, kaffe, skovbund, stald, blod, røg, chokolade, vanilje og kokos.
Vinområder Bordeaux, Sydrhône, Nordrhône, Rioja, Ribera del Duero, Amarone, Australien og Californien.
Druer & typer Syrah, Cabernet sauvignon, Merlot, Cabernet franc og Tempranillo.

Røde vine

Kompleks & elegant
Vine som er komplekse, elegante og sofistikerede. Deres elegance og kompleksitet er opnået enten på grund af alder eller kvalitet. Vinene er oftest af høj kvalitet og har fået den ypperste behandling hos producenten. Server til retter med vildt og svampe. Røde vine kommer fra nogle af verdens mest kendte vinområder, hvor jordbund, tradition og håndværk går op i en højere enhed.
Aromaer Jordbær, kirsebær, hindbær, rabarber, moreller, lakrids, svampe,skovbund, kostald, tjære,tobak, tørrede frugter, vanilje og kokos.
Vinområder Bourgogne, Piemonte (barolo/barbaresco), Brunello di Montalcino, Chianti, Rioja, Sicilien og Oregon.
Druer & typer Pinot noir, Nebbiolo, Sangiovese, Tempranillo og Nerello mascalese.