Belondrade y Lurton 2022

499.00 kr.
Bliv medlem
Optjen 5% i rabatpoint på dine køb.

Belondrade y Lurton 2022

Belondrade y Lurton 2022

Vores vurdering

Storladen og avantgarde er to ord som man bliver efterladt med når man smager en af Spaniens største og bedst anmeldte hvidvine i nyere tid. Den fadlagrede Verdejo Belondrade er opulent, intens, koncentreret som få, en hvidvin som er helt sin egen men taler til dig der elsker Meursault, malo og fad ekvilibrisme.

Om produktet

Belondrade y Lurton har i en årrække været anerkendt som en af spaniens største hvidvine. Vinmager Didier Belondrade og hans søn, Jean, ser sig dog aldrig tilfredse; de seneste år har de fortsat deres erhvervelse af nye marker i ekstraordinær kvalitet, mens de har konverteret til økologisk dyrkning og i alle aspekter arbejder ud fra en bæredygtig bevidsthed om alt fra genbrug af flasker og folie til brug af kompost og grøn energi...

Imens fortsætter vinen sin fremmarch mod endnu stærre spændstighed og en kvalitet, der i vores øjne stadig er stigende!

Vinificering
Og her er den så, Belondrade y Lurton med sine 95% Verdejo og 5% andre, lokale druesorter, der er dyrket, høstet og i alle processer behandlet med maksimal kærlighed.

I vinhuset vildgæres mosten på egetræsfade, inden vinen lagres i selskab med gærresterne i 10 måneder på franske fade. Dermed udsættes vinen både for mange forskellige gærtyper, lidt luft og eg, inden Didier har ladt den gennemgå en nænsom filtrering og aftapning.

Aroma og smag
Resultatet bliver af den grund karaktérfyldt og pompøst: En dyb og intens vin med en fremragende balance og en smule fadkarakter med et lækkert strejf af æble og honning. På tungen cremet og fyldig og dog stadig med en rank syre og - for vintypen - fornem friskhed.

Serveringsforslag
En avantgarde vin som denne har en vældig personlighed men kræver derfor også opmærksomhed og gerne mad på bordet - f.eks. stegt laks eller makrel, kylling, risotto med svampe eller paella med skaldyr. Vinen kan gerne dekanteres 1-2 timer før servering ved 10-12 grader.

Anbefalinger

Gule vine

Cremet & rank
Vine med en cremet mundfølelse og frisk bagvedliggende syre. Et aromabillede, der domineres af modne gyldne frugter og indslag fra fadlagring. Ofte vine i den høje kvalitetsklasse. Vinene serveres til cremede retter med fisk eller fjerkræ. Gule vine kommer typisk fra kølige vinområder.
Aromaer Gule æbler, ananas, mango, modne ferskner, citronskal, æblekage, appelsiner, smør, yoghurt, nødder, brioche og vanilje.
Vinområder Bourgogne, Champagne, Oregon, New Zealand, Sydafrika, Washington og Norditalien.
Druer & typer Chardonnay (fadlagret), Albariño, Pinot gris og Chenin blanc (Sydafrika).