Bodegas Granbazán, Albarino Etiqueta Ambar 2022

169.00 kr.
Bliv medlem
Optjen 5% i rabatpoint på dine køb.

Bodegas Granbazán, Albarino Etiqueta Ambar 2022

Bodegas Granbazán, Albarino Etiqueta Ambar 2022

Om produktet

Hvidfrugtig, balsamisk og saltvandsdrivende frisk. Etiqueta Ámbar er den symbolske klassiker fra topproducenten Granbazán. En vin der fyldemæssigt ligger sig i smørhullet mellem Etiqueta Verde og Don Álvaro, med en inviterende saftighed, mundfulde og bitter-ekstrakt. Aromatisk og intens i sin helt uimodståelige duft, med nuancer af lyse stenfrugter, hvide mandariner, kvædebrød og kandiseret lime, der ledsages af grape, havtorn, friske liljer og muslingeskal. Æterisk, struktureret og syretæt på tungen, der dog fremstår besnærende silket og blidt-cremet i sin tekstur. Gulgrønne pærer, ferskenskind, asiatiske mynteblade og saftige kvæder, kærtegnet af bitre citrusskaller, hvidtjørn og blot en anelse brød. Finalen er læskende og levende, med en helt utrolig energi - der tilsluttes af den typiske grape-bitterhed, der giver både nerve og struktur. Endnu en mester-Albariño fra Bodegas Granbazán, som vi med stolthed nu kan præsentere i vores sortiment. En vidunderlig mad-vin, der kan tøjle alt fra grillede skaldyr, friterede blæksprutter og salte gedeoste.

Vinen er sammensat af 100% Albariño fra den kystnære subzone ”Val do Salnés”, i vinregionen Rías Biaxas. Nøje selekteret frugt, med oprindelse fra mere end 35 år gamle vinstokke, dybt forankret i den stenede granitholdige jordbund. Alle druer håndhøstes, efterfulgt af 100% afstilkning ved ankomst til vineriet. Efter knusning, udføres koldmaceration (udblødning af drueskallerne i mosten) i en periode på 6-8 timer. Dette for at forbedre vinens tekstur og ekstrahere yderligere aroma og smag. Mosten gærer på temperaturkontrollerede ståltanke, efterfulgt af lagring på de døde gærceller (”sur lie”) i op til 8-9 måneder - netop for at opnå den perfekte balance mellem friskhed og frugt - og en diskret cremethed og fylde.

Serveringsforslag

Lys fisk
Hygge- & terrassevin
Mild ost
Skaldyr

Anbefalinger

Grønne vine

Frisk & aromatisk
Vine med stor friskhed og sprød syre, som suppleres af et tydeligt aromabillede. Vinene er lette, saftige og fungerer godt til lette retter med fisk, skaldyr og vegetariske alternativer. Grønne vine kommer typisk fra kølige vinområder.
Aromaer Æbler, pærer, melon, kvæde, passionsfrugt, stikkelsbær, blomster, græs, hvide ferskner, hvid peber, lime, citron og mineraler.
Vinområder Tyskland, Norditalien, Alsace, Loire, Chablis, Rias Baixas, Vinho Verde, Østrig og Chile.
Druer & typer Riesling, Sauvignon blanc, Albariño, Pinot grigio, Pinot blanc, Sylvaner, Grüner veltliner, Chenin blanc (loire) og Torrontes.