Om produktet
Winemakeren bag Land of Saints er Angela Osborne, som også står bag "A Tribute to Grace"-serien. Med Land of Saints fra Central Coast ønsker hun og Jason Osborne så at udfolde et større repertoire hvad angår druer og vintype, og så vil de i øvrigt gerne vise, at vin fra Californien sagtens kan være vellavet, charmerende og personligt uden at koste en formue.
Også i dette tilfælde må vi bare sige, at de rammer plet:
Vinen er lavet på 100% Pinot Noir, der dyrkes bæredygtigt og høstes fra 3 forskellige vinmarker, hhv. Edna Valley Vineyard og Arroyo Grande i San Luis Obispo samt et parcel i nede i den lidt køligere Santa Maria Valley i Santa Barbara County. Fra sidstnævnte følger 20% af de hele klaser med i gæringstankene, mens frugten fra de andre to marker afstilkes straks efter ankomst til vinhuset. Efter gæringen (altid med naturgær) fortsætter rejsen for de tre plots hver for sig med 11 måneders lagring i neutrale franske egetræsfade (223 liter). Først her blandes vinene til det endelige blend i ståltanke, hvor den hviler indtil første fuldmåne og tappes på flaske ganske ufiltreret.
Aromaen i den færdige vin er køligt krydret og lægger sig i dene renere og mørkerøde side af Pinot Noir-druens frugtspektrum, der bl.a. byder på friske rosenblade, saftige sorte kirsebær og enebær samt regnvåd skovbund og måske et lille brombær at slutte af på.
Samtidig er smagen rank, spændstig og saftig på næsten europæisk og dog helt sin egen manér, der ligger langt fra mere klichéfyldte marmelade-Pinot'er, Californien også tit associeres med.