Stepp, Chardonnay 2022

219.00 kr.
Bliv medlem
Optjen 5% i rabatpoint på dine køb.

Stepp, Chardonnay 2022

Stepp, Chardonnay 2022

Krop Medium
Syre Høj
Stil Tør

Smagsnoter

Grøn frugt
Citrus frugt
Fad

Om produktet

Her har vinmageren Gerd Stepp fundet sin inspiration i de store vine fra Bourgogne - særligt den kalkrige undergrund i Chablis, og druerne er hentet fra marker der har samme profil, og som leverer god, intens frugt. Vinen er lagret 11 måneder på anden års fade, som giver et lag af vanilje og toast - meget underspillet og den friske profil er markant. Vinen er første årgang fra Stepp og der er kun lavet tre fade - så der er virkelig tale om en håndfuld eksklusive flasker. Giv den et års tid i kælderen eller vinkøleskabet for at give vinen tid til at opnå sit fulde potentiale. Server ved 10-12°C i store hvidvinsglas og drik til grillet laks.

Smagsnoter

Grøn frugt
Citrus frugt
Fad

Fakta

Stil:
Tør
Syre:
Høj
Krop:
Medium
Smagsprofil:
Område:
Årgang:
2022
Dyrkning:
Konventionel
Størrelse:
750 ml
Alkohol %:
13,50
Proptype:
Skruelåg
Serveres ved:
10-12°C

Serveringsforslag

Fed fisk
Fjerkræ

Anbefalinger

Grønne vine

Frisk & aromatisk
Vine med stor friskhed og sprød syre, som suppleres af et tydeligt aromabillede. Vinene er lette, saftige og fungerer godt til lette retter med fisk, skaldyr og vegetariske alternativer. Grønne vine kommer typisk fra kølige vinområder.
Aromaer Æbler, pærer, melon, kvæde, passionsfrugt, stikkelsbær, blomster, græs, hvide ferskner, hvid peber, lime, citron og mineraler.
Vinområder Tyskland, Norditalien, Alsace, Loire, Chablis, Rias Baixas, Vinho Verde, Østrig og Chile.
Druer & typer Riesling, Sauvignon blanc, Albariño, Pinot grigio, Pinot blanc, Sylvaner, Grüner veltliner, Chenin blanc (loire) og Torrontes.

Gule vine

Cremet & rank
Vine med en cremet mundfølelse og frisk bagvedliggende syre. Et aromabillede, der domineres af modne gyldne frugter og indslag fra fadlagring. Ofte vine i den høje kvalitetsklasse. Vinene serveres til cremede retter med fisk eller fjerkræ. Gule vine kommer typisk fra kølige vinområder.
Aromaer Gule æbler, ananas, mango, modne ferskner, citronskal, æblekage, appelsiner, smør, yoghurt, nødder, brioche og vanilje.
Vinområder Bourgogne, Champagne, Oregon, New Zealand, Sydafrika, Washington og Norditalien.
Druer & typer Chardonnay (fadlagret), Albariño, Pinot gris og Chenin blanc (Sydafrika).