Tenuta Tascante, Buonora Etna Bianco 2021

299.00 kr.
Bliv medlem
Optjen 5% i rabatpoint på dine køb.

Tenuta Tascante, Buonora Etna Bianco 2021

Tenuta Tascante, Buonora Etna Bianco 2021

Serveringsforslag

Fisk på grillen
Lys fisk
Skaldyr

Vores vurdering

Hvidvin fra Etna kan noget ganske særligt - de indkapsler på en eller anden måde den dynamik som den aktive vulkan besidder. Tascantes hvidvin fra Etna DOC er selfølgelig lavet på 100% carricante, som høj på syre, rig på frugt og har en kompleks bagkant af røg og mineraler.

Om produktet

Historisk set er en af de vinmarker, der bruges til syreindhold og produktivitet, Carricante-sorten er sandsynligvis en af de mest interessante mangesidede sorter.

Buonora vise mineral- og svovlnoter og antydninger af kulbrinter, selv i de yngre årgange. Det er udtryk for de lodrette elementer i vulkanens vine. En vin, der afspejler terroiret fra det område, den kommer fra, Etna-vulkanen.

Anbefalinger

Gule vine

Cremet & rank
Vine med en cremet mundfølelse og frisk bagvedliggende syre. Et aromabillede, der domineres af modne gyldne frugter og indslag fra fadlagring. Ofte vine i den høje kvalitetsklasse. Vinene serveres til cremede retter med fisk eller fjerkræ. Gule vine kommer typisk fra kølige vinområder.
Aromaer: Gule æbler, ananas, mango, modne ferskner, citronskal, æblekage, appelsiner, smør, yoghurt, nødder, brioche og vanilje.
Vinområder: Bourgogne, Champagne, Oregon, New Zealand, Sydafrika, Washington og Norditalien.
Druer & typer: Chardonnay (fadlagret), albariño, pinot gris og chenin blanc (Sydafrika).