Rabino Luigi Giuseppe, La Ciapa Barbera d'Alba Superiore DOC 2020

225.00 kr.
Bliv medlem
Optjen 5% i rabatpoint på dine køb.

Rabino Luigi Giuseppe, La Ciapa Barbera d'Alba Superiore DOC 2020

Rabino Luigi Giuseppe, La Ciapa Barbera d'Alba Superiore DOC 2020

Krop Medium
Tannin Medium
Syre Høj
Sødme Tør

Smagsnoter

Mørk frugt
Andre krydderier

Smagsnoter

Mørk frugt
Andre krydderier

Fakta

Tannin:
Medium
Sødme:
Tør
Syre:
Høj
Krop:
Medium
Smagsprofil:
Område:
Underområde:
Alba
Årgang:
2019
Størrelse:
750 ml
Dyrkning:
Konventionel
Alkohol %:
14,50
Proptype:
Kork
Serveres ved:
15-17°C

Serveringsforslag

Mørkt kød
Svinekød
Vildt

Om produktet

Barbera var tidligere en vin som sammen med Dolcetto kun blev drukket af de lokale Piemontesiske bønder, en simpel og frugtig vin. I dag er Barbera dog steget i anseelse og tages nu meget seriøst af flere og flere producenter. Stilen kan variere meget alt efter om vinen er fadlagret eller ej. Rabino Luigis La Ciapa Barbera Superiore høre til førstnævnte. Her har familien lagt alle kræfter i et forsøg op at vise Barbera fra sin bedste og mest overdådige side. Druerne hentes fra sydøst-vendte skråninger i Canale og vinificeres først i kort tid på stål og overføres herefter til store 1000 liters fade hvor vinen udvikler sig det efterfølgende 24 måneder. Efter vinen er kommet på flaske hviler den i yderligere 6 måneder før den er klar. La Ciapa Barbera bliver således ikke skabt henover natten, men er et resultat af det bedste druemateriale som  familien har adgang til, en streng selektering og en nænsom og tålmodig vinificering som giver vinen tid til at samle sig.

I modsætning til sin kendte storebror Nebbiolo er Barbera drevet af sin mørke frugt. Vinen fremstår mørk i glasset og ordet mørk beskriver også aromabilledet. Sorte kirsebær, modne blommer og lakrids efterfulgt af lidt urter og sekundære nuancer fra fadlagringen i form af vanilje og nelliker. Vinen har ligesom Nebbiolo høj syre, men en anelse mindre tannin/tørstof. Servér La Ciapa til rødt kød eller lokalt charcuteri.

Anbefalinger

Lilla vine

Kraftig & frugtig
Vine med stor intensitet, frugtfylde og power. Vine som er mørke og meget modne i frugtbilledet. Server de kraftige og intense vine til rødt kød, kraftige simreretter eller BBQ. Lilla vine kommer ofte fra områder med meget sol og varme. Lilla hedvine serveres med blåskimmeloste eller chokoladedesserter.
Aromaer Solbær, brombær, sorte kirsebær, blommer, blåbær, sød lakrids, sød tobak, kandiserede bær, kaffe, chokolade, vanilje og kokos.
Vinområder Sydfrankrig, Spanien, Portugal, Ribera del Duero, Priorat, Syditalien, Californien, Argentina og Australien.
Druer & typer Cabernet sauvignon, Merlot, Tempranillo, Syrah, Grenache, Primitivo/Zinfandel, Negroamaro, Carmenere og Malbec.