Bodegas Granbazán, Albarino Don Álvaro de Bazán 2020

299.00 kr.
Bliv medlem
Optjen 5% i rabatpoint på dine køb.

Bodegas Granbazán, Albarino Don Álvaro de Bazán 2020

Bodegas Granbazán, Albarino Don Álvaro de Bazán 2020

Om produktet

Generøsitet og elegance i mesterlig balance. Don Álvaro de Bazán er en manifestation i stor, intens og kraftfuld Rias Baixas. Absolut én af producentens mest fyldige og frugtkomplekse vine, der dog samtidig fremstår smertende mineralsk og fyldt af energi. Duften er helt uforglemmelig, med dybe noter af modne mirabeller, confiteret grape og saftige abrikoser, kærtegnet af sommerblomster, honningbrød og havbrise. Cremet, silket og tætpakket på tungen, omkranset af en bragende syre og et delikat-bittert bid. Syrligt-søde abrikoser, kvæde og orangefarvede citrusfrugter, ledsaget af blomsterhonning, knuste strandsten, ristet toast og tørrede kamilleblomster. En længelevende og næsten ustoppelig finale, hvor en salt-lignende ekstrakt vibrerer over tungen. Ganske enkelt et Albariño-unikum – en reference for stor og autentisk Rias Biaxas i absolut topklasse!  

Vinen er sammensat af 100% Albariño fra den kystnære subzone ”Val do Salnés”, i vinregionen Rías Biaxas. Frugten kommer fra nøje udvalgte og ældgamle vinstokke, beplantet på producentens højest beliggende vinmarker ved Tremoedo-ejendommen. Begunstiget af sine næringsfattige, sandede og granitholdige jordbunde, hvilket betyder markant mindre størrelse på druerne og ledsagende koncentreret frugt (høstudbytterne er hermed yderst begrænsede). Alle druer håndhøstes og selekteres grundigt i vinmarken, inden ankomst til vineriet. De 100% afstilkede druer knuses, hvorefter der udføres koldmaceration (udblødning af drueskallerne i mosten) i en periode på 10-12 timer. Dette for at ekstrahere aroma og smag, foruden forbedre vinens tekstur ved udtrækning af en anelse tannin. Mosten gærer på temperaturkontrollerede ståltanke, efterfulgt af lagring på de døde gærceller (”sur lie”) i op til 2 år, hvilket bidrager med både fylde, cremethed og kompleksitet.   

Serveringsforslag

Fisk på grillen
Lys fisk
Vegetarretter
Hygge- & terrassevin
Skaldyr
Sushi

Anbefalinger

Grønne vine

Frisk & aromatisk
Vine med stor friskhed og sprød syre, som suppleres af et tydeligt aromabillede. Vinene er lette, saftige og fungerer godt til lette retter med fisk, skaldyr og vegetariske alternativer. Grønne vine kommer typisk fra kølige vinområder.
Aromaer Æbler, pærer, melon, kvæde, passionsfrugt, stikkelsbær, blomster, græs, hvide ferskner, hvid peber, lime, citron og mineraler.
Vinområder Tyskland, Norditalien, Alsace, Loire, Chablis, Rias Baixas, Vinho Verde, Østrig og Chile.
Druer & typer Riesling, Sauvignon blanc, Albariño, Pinot grigio, Pinot blanc, Sylvaner, Grüner veltliner, Chenin blanc (loire) og Torrontes.