Bodegas Granbazán, Albarino Etiqueta Verde 2023

145.00 kr.
Bliv medlem
Optjen 5% i rabatpoint på dine køb.

Bodegas Granbazán, Albarino Etiqueta Verde 2023

category label Bland 6 - Spar 10%

Bodegas Granbazán, Albarino Etiqueta Verde 2023

Om produktet

Mineralitet, aromatik og elegance. Essensen af sprød, ”salt” og knastør Rías Biaxas - og ganske enkelt en vidunderlig introduktion til både producent og region. Vinen oser af Atlanterhav og kølig Albariño-frugt, med noter af mandarin, fersken, hvide blomster og muslingeskaller, ledsaget af syrligt-søde citrusfrugter, frisk estragon og blot en snert af mandelkerne. Rank, ren og energisk på tungen, med en knasende salthed og vibrerende frugtsyre. Smagen følger næsen ganske intakt, med en potpourri af orangeblomster, hvide stenfrugter, bitter grape og nypresset mandarin, omkranset af knuste sten, lime og saltsyltede citroner. Finalen er intens, længelevende og mundvandsdrivende frisk, og inviterer forførerisk til endnu en tår. En fantastisk gastronomisk vin, der vil omfavne alt fra den sæsonbetonede stenbiderrogn og grønne asparges, til stegte skaldyr og sprøde salater. Server den sammen med grillede gambas-rejer, ristede kartofler og en hjemmerørt Aioli – og du vil høre englene synge!

Vinen er sammensat af 100% Albariño fra den kystnære subzone ”Val do Salnés”, i vinregionen Rías Biaxas. Frugten kommer fra udvalgte, sydøst- og østvendte vinmarker, beplantet med 35 år gamle vinstokke. Begunstiget af sin stenede granitholdige jordbund og sin atlantiske beliggenhed, der sikrer god dræning og en kølig-maritim indflydelse. Alle druer håndhøstes og selekteres grundigt, inden ankomst til vineriet. De 100% afstilkede druer knuses, hvorefter der udføres koldmaceration (udblødning af drueskallerne i mosten) i en periode på 6-8 timer. Dette for at forbedre vinens tekstur og ekstrahere yderligere aroma og smag. Mosten gærer på temperaturkontrollerede ståltanke, efterfulgt af lagring på de døde gærceller (”sur lie”) uden ”battonage” i 4-5 måneder - netop for at opnå den perfekte balance mellem friskhed og frugt - og en diskret cremethed og fylde.

Serveringsforslag

Lys fisk
Hygge- & terrassevin
Skaldyr

Anbefalinger

Grønne vine

Frisk & aromatisk
Vine med stor friskhed og sprød syre, som suppleres af et tydeligt aromabillede. Vinene er lette, saftige og fungerer godt til lette retter med fisk, skaldyr og vegetariske alternativer. Grønne vine kommer typisk fra kølige vinområder.
Aromaer Æbler, pærer, melon, kvæde, passionsfrugt, stikkelsbær, blomster, græs, hvide ferskner, hvid peber, lime, citron og mineraler.
Vinområder Tyskland, Norditalien, Alsace, Loire, Chablis, Rias Baixas, Vinho Verde, Østrig og Chile.
Druer & typer Riesling, Sauvignon blanc, Albariño, Pinot grigio, Pinot blanc, Sylvaner, Grüner veltliner, Chenin blanc (loire) og Torrontes.