Castello Vicchiomaggio, San Jacopo, Chianti Classico 2022

Spar op til 30%
Ved 6 stk. 119.00 kr.
Ved 1 stk. 169.00 kr.
Bliv medlem
Optjen 5% i rabatpoint på dine køb.

Castello Vicchiomaggio, San Jacopo, Chianti Classico 2022

Castello Vicchiomaggio, San Jacopo, Chianti Classico 2022

Vores vurdering

Ren Sangiovesenydelse fra Vicchiomaggio. John Matta er en af Toscanas bedst til at få virkelig meget ud af druens elegante, røde frugt og livlige syre. Og det smager man i den tradtionsrige San Jacopo, som er Chianti Classico i den traditionelle stil - med kirsebær, krydderurter og tobak  hvor den rene, præcise Sangiovese-frugt dominerer - og som gør det til en fænomenal vin til det klassiske italienske køkken.

Om produktet

Castello Vicchiomaggio er en tradtionsrig producent i Greve in Chianti - hvor det gamle slot ligger på en bakketop lidt nord for byen. John Matta er ejer og en af Italiens mest respekterede winemaker. San Jacopo er Vicchiomaggios bud på en tradtionsrig Chianti Classico, hvor fokus er på ren, stringent frugt med masser af karakter. 8 måneders lagring på store fade giver en bund af eg og krydderier, som fremhæver alle de klassiske smage i vinen. Her er fuld knald på kirsebær, som bæres frem af rosmaring og laurbær - sammen med lidt tørrede krydderier. I munden er den stringent - syre og tannin skaber harmoni og struktur - men det er drikkevenlig Chianti, som særligt folder sig ud til det simple toscanske køkken.   

Serveringsforslag

Fjerkræ
Lyst kød
Mørkt kød
Pasta & Pizza

Anbefalinger

Røde vine

Kompleks & elegant
Vine som er komplekse, elegante og sofistikerede. Deres elegance og kompleksitet er opnået enten på grund af alder eller kvalitet. Vinene er oftest af høj kvalitet og har fået den ypperste behandling hos producenten. Server til retter med vildt og svampe. Røde vine kommer fra nogle af verdens mest kendte vinområder, hvor jordbund, tradition og håndværk går op i en højere enhed.
Aromaer Jordbær, kirsebær, hindbær, rabarber, moreller, lakrids, svampe,skovbund, kostald, tjære,tobak, tørrede frugter, vanilje og kokos.
Vinområder Bourgogne, Piemonte (barolo/barbaresco), Brunello di Montalcino, Chianti, Rioja, Sicilien og Oregon.
Druer & typer Pinot noir, Nebbiolo, Sangiovese, Tempranillo og Nerello mascalese.