Champagne Vilmart & Cie, Grand Cellier d'Or Premier Cru 2019

799.00 kr.
Bliv medlem
Optjen 5% i rabatpoint på dine køb.

Champagne Vilmart & Cie, Grand Cellier d'Or Premier Cru 2019

Champagne Vilmart & Cie, Grand Cellier d'Or Premier Cru 2019

Om produktet

Intens, gylden, citron og gul farve med meget fine vedvarende bobler. Disse små perler føder på overfladen en smuk hvid videreførelse.

Smeltet smør, vanillecreme, lys ananas, kardemomme og med peber er de toner, man finder i vinen i første omgang. Så efter et øjeblik kommer der endnu en smagsrunde med aroma af nødder i starten (praliner, hasselnød) efterfulgt af mineralnoter (kridt, brændt skaldyr). Vinen er moden og kompleks med en masse personlighed. Den udvikler sig stadig i glasset med kanel og honningkageraromaer. Doseringen og den oprigtige syre giver os en skarp syre / sukkerbalance. Vinositeten udtrykkes gennem kraften og fadet.

Finishen er meget lang omkring 10 til 12 sekunder og ren, med en flot afslutning på grapefrugt og pralines noter.

For kompleks madretning bør undgås for at holde vinbalancen. Den har en fast struktur og en moden aromatisk profil, der får vin til at søge produkter, helst som kaviar eller med retter med fast tekstur (hummer, hvidt kød) og reducerede saucer.

Serveringsforslag

Aperitif
Fed fisk
Lys fisk
Fjerkræ
Lyst kød
Skaldyr

Anbefalinger

Gule vine

Cremet & rank
Vine med en cremet mundfølelse og frisk bagvedliggende syre. Et aromabillede, der domineres af modne gyldne frugter og indslag fra fadlagring. Ofte vine i den høje kvalitetsklasse. Vinene serveres til cremede retter med fisk eller fjerkræ. Gule vine kommer typisk fra kølige vinområder.
Aromaer Gule æbler, ananas, mango, modne ferskner, citronskal, æblekage, appelsiner, smør, yoghurt, nødder, brioche og vanilje.
Vinområder Bourgogne, Champagne, Oregon, New Zealand, Sydafrika, Washington og Norditalien.
Druer & typer Chardonnay (fadlagret), Albariño, Pinot gris og Chenin blanc (Sydafrika).