4.7
af 3 anmeldelser

Johann Topf, Grüner Veltliner Strassertal 2022

Spar op til 90.00 kr.
Ved 6 stk. 99.00 kr.
Ved 1 stk. 189.00 kr.
Bliv medlem
Optjen 5% i rabatpoint på dine køb.
4.7
af 3 anmeldelser

Johann Topf, Grüner Veltliner Strassertal 2022

4.7
af 3 anmeldelser

Johann Topf, Grüner Veltliner Strassertal 2022

Krop Medium
Syre Høj
Sødme Tør

Smagsnoter

Citrus frugt
Urtet
Andre krydderier

Smagsnoter

Citrus frugt
Urtet
Andre krydderier

Fakta

Sødme:
Tør
Syre:
Høj
Krop:
Medium
Smagsprofil:
Område:
Niederösterreich
Underområde:
Kamptal
Årgang:
2022
Dyrkning:
Konventionel
Størrelse:
750 ml
Alkohol %:
12,50
Proptype:
Skruelåg
Serveres til:

Serveringsforslag

Aperitif
Lys fisk
Sushi

Vores vurdering

Foretrækker du høj syre og friskhed i din hvidvin og er du glad for eksempelvis Riesling, Sauvignon Blanc eller Albarino. Så er Johann Topf Grüner lige noget for dig. På mange måder minder den om en Pfalz riesling, men med et ekstra gear i form af et krydret, let vegetalsk præg. Teori bøgerne fortæller at man kan skelne Riesling og Grüner Veltliner fra hinanden på en note af hvid peber som Grüner besidder. Prøv selv, men husk; Sandheden om vin findes ikke i støvede bøger, men i glasset.

"Eminent hvidvin på Østrigs nationaldrue. Sprød, liflig, overraskende kompleks og let peberkrydret. Jeg kan lidt for godt li’ den. ¾ af flasken forsvandt på rekordtid. Jeg så mig over skulderen, men der stod ikke nogen dér og drak."
- 94 Point, Anders Grøndahl

Anmeldelser

4.7 af 3 anmeldelser

Om produktet

Klassisk Grüner Veltliner fra familien Topf i Kamptal. De op til 30 år gamle vinstokke leverer en vidunderlig sprød hvidvin, som emmer af forår og sommer. I glasset er farven klar med de umiskendelige grønne nuancer, som blander sig med et let gyldent skær.  

Duften har en anelse citrus og urter over sig men er ellers domineret af grønne, sprøde æbler og frisk pære. Under den friske frugt gemmer sig lag af hvid peber og hvide blomster -  Smagen er frisk og citrusagtig, kombineret med lidt grønne stikkesbær - og i afslutningen vinder friskheden sammen med et let mineralsk præg.

Druerne kommer fra Gaisberg, Wechselberg og Offenberg, hvor skifer, gnejs og löss dominerer. Vinen lagrer et par måneder på bundfaldet efter endt gæring, som giver lidt ekstra fyldighed i munden, som sammen med friskheden giver en saftig og levende vin som er elegant og ungdommelig. 

Drik den ved 8-10 °C af almindelige hvidvinsglas - Familien Topf anbefaler den til stegt fisk med en let, frisk sauce.

Anbefalinger

Grønne vine

Frisk & aromatisk
Vine med stor friskhed og sprød syre, som suppleres af et tydeligt aromabillede. Vinene er lette, saftige og fungerer godt til lette retter med fisk, skaldyr og vegetariske alternativer. Grønne vine kommer typisk fra kølige vinområder.
Aromaer Æbler, pærer, melon, kvæde, passionsfrugt, stikkelsbær, blomster, græs, hvide ferskner, hvid peber, lime, citron og mineraler.
Vinområder Tyskland, Norditalien, Alsace, Loire, Chablis, Rias Baixas, Vinho Verde, Østrig og Chile.
Druer & typer Riesling, Sauvignon blanc, Albariño, Pinot grigio, Pinot blanc, Sylvaner, Grüner veltliner, Chenin blanc (loire) og Torrontes.