Azelia, Barbera d'Alba Punta 2020

299.00 kr.
Bliv medlem
Optjen 5% i rabatpoint på dine køb.

Azelia, Barbera d'Alba Punta 2020

Azelia, Barbera d'Alba Punta 2020

Serveringsforslag

Bøf på grillen
Lyst kød
Mørkt kød
Pasta & Pizza
Risotto

Vores vurdering

Her får man langt mere kvalitet og raffineret vin end forventet. Fra et hus som er kendt for deres store Barolo-vine - får du den bedste Barbera d’Alba vi har smagt til prisen.

Om produktet

Det er frisk og levende vin på en af Piemontes mere oversete druer. Azelia er kendt for deres store Barolo-vine, og deres Barbera d’Alba holder i den grad kvaliteten. Her får du vin fra over 60 år gamle vinmarker i Punta hvor håndværk og kvalitet møder hinanden i en elegant symfoni af umoden kirsebær, sort peber og lakridsrod. 

Familien Scavino, som står bag huset - har siden 1920 drevet de ca. 16 ha jord, hvor Nebbiolo er den mest plantede drue. Det er Luigi Scavino som styrer slagets gang og efter mere end 40 år i vinbranchen, er han nu ved at køre sønnen Lorenzo i stilling til at overtage produktionen af de ca. 85.000 flasker årligt. Lorenzo bliver således femte generation af vinbønder på gården. 

I dag er huset blandt de førende når det kommer til produktion af Barolo - og det håndværk kan smages i alle husets vine. Deres vinstokke er gamle og giver dermed en lavt - men yderst koncentreret udbytte.  

Farven på Barbera d’Alba Punta er støvet rubinrød og duften kompleks og imødekommende. Her møder næsen en fugtig skovbund, mørk blomme og solbær. I munden står den dejligt afstemt med moderat syre og ranke tanniner. Man fornemmer rød frugt, friske krydderurter og bløde vanilje-noter fra opholdet på fad. Efter 18 måneder på fad udvikler vinen således en flot karakter med søde krydderier, der folder sig ud i en lang og fyldig eftersmag. 

WineSpectator giver i årgang 2020, denne vine hele 92 point

Anbefalinger

Brune vine

Kompleks & intens
Vine med stor intensitet, dybde og kompleksitet. Vinene har mange lag i deres aromabillede og en kombination af kraft og kompleksitet, der er opnået grundet alder eller lagringstid på fade. Server til kraftige retter med oksekød, lam eller svin. Brune vine kommer fra hele verden og er ofte de ypperste, som vinproducenterne kan præstere. Brune hedvine gør sig godt til ostebordet eller kraftige desserter.
Aromaer: Solbær, brombær, sorte kirsebær, blommer, blåbær, peber, tobak, kaffe, skovbund, stald, blod, røg, chokolade, vanilje og kokos.
Vinområder: Bordeaux, Sydrhône, Nordrhône, Rioja, Ribera del Duero, Amarone, Australien og Californien.
Druer & typer: Syrah, cabernet sauvignon, merlot, cabernet franc og tempranillo.

Pink vine

Let & frugtig
Vine som er frugtige og letdrikkelige med en frisk syre. Pink vine har et feminint og elegant udtryk. Frugtprofilen er domineret af røde bær og eventuelle indslag fra fadlagring. Server til kraftige vegetariske retter, fjerkræ eller svinekød. Pink vine kommer fra områder med moderat til køligt klima.
Aromaer: Jordbær, kirsebær, hindbær, rabarber, moreller, lakrids, vanilje og kokos.
Vinområder: Piemonte, Veneto, Toscana, Sicilien, Tyskland, Alsace, Loire, Sydafrika, Chile, Californien, Australien og New Zealand.
Druer & typer: Pinot noir, barbera, grenache, valpolicella og sangiovese.