Om produktet
Nok engang en sprød, frisk og citruspræget hvidvin, som i tilgift kommer med en lille cremet fylde, som i al sin ligefremme enkelthed gør vinen ganske enestående. Det spottede den italienske vinbibel Gambero Rosso, da de smagte 2016-årgangen og kaldte den et af Italiens bedste hvidvinskøb, samtidig med at de kvitterede med topkarakteren 3 glas.
Siden er både 2017, 2018, 2019 og 2021 også røget i finalen, og nu kvitterer Gambero Rosso så igen med deres ultimative "Tre Bicchieri" til denne 14. udgave af vinen, som da også er en smukt eksekveret Verdicchio og et herligt eksempel på, at denne drue, hvad enten den kommer fra Castelli di Jesi, eller som her, fra det mindre kendte Matelica-distrikt, kan give os nogle af Italiens mest interessante hvidvine.
Druerne høstes fra en sydvendt skråning, som nu har været dyrket i et økologisk regime uden brug af moderne kemi i 16 år og certificeret økologisk siden 2013. Der er tale om håndhøstede druer, som soigneres inden de hele drueklaser ryger i pressen. Herefter anvendes kun den frit løbende most, som får lov til at sætte sig natten over, inden fermenteringen i rustfrit stål uden fremmede gærstammer langsomt går i gang.
Der anvendes ingen stabilisatorer og den menneskelige indgriben begrænses i det hele taget til et minimum for at skabe et autentisk alternativ til alle de kold og kulturgærede hvidvine, som oversvømmer supermarkederne. Vinen modner herefter 6 måneder sur Lie frem mod aftapningen uden klaring eller filtrering tids nok til at den nye årgang kan præsenteres forårets store vinmesse i Verona.