4.0
af 1 anmeldelser

Chateau Meyre, Haut-Médoc 2018

199.00 kr.
Bliv medlem
Optjen 5% i rabatpoint på dine køb.
4.0
af 1 anmeldelser

Chateau Meyre, Haut-Médoc 2018

category label Øko
4.0
af 1 anmeldelser

Chateau Meyre, Haut-Médoc 2018

Serveringsforslag

Mørkt kød
Kraftig ost

Anmeldelser

4.0 af 1 anmeldelser

Om produktet

Château Meyre er en virkelig klassisk Haut-Médoc. Vinen har en flot rubinrød farve og i næsen fornemmes toner af solbær, blommer og tobak. Smagen er afbalanceret med en fast tekstur og noter af røde modne frugter, krydderier og peberfrugter afsluttende med en dejlig behagelig lang og vedholdende eftersmag.

Châteay Meyre - og de tilhørende vinmarker - er beliggende i Avensan i selve hjertet af Médoc i den smalle stribe land, som ligger mellem appellationerne Margaux og Moulis. Markerne er beplantet med 44% af Merlot, 40% Cabernet Sauvignon, 11% Petit Verdot og 5% Cabernet Franc.

Siden 1876 har slottets vin været blandt de mest anerkendte i området, og allerede i 1932 blev slottet indlemmet i Cru Bourgeois klassifikationen, og i den netop reviderede klassifikation er slottet et af de få, der er blevet klassificeret som Cru Bourgeois Supérieur. En god belønning for årtiers arbejde med at højne kvaliteten af slottets vin.

Slottet har i mere end 20 år været ejet af Hetrakul-familien, som altid har haft en forkærlighed for bæredygtig vinproduktion, og familien har været på forkant med omlægningen til økologisk produktion.
Allerede i 2008 startede denne proces, og fra og med årgang 2011 har produktionen været økologisk.

Vinfremstillingen på Château Meyre er helt traditionel, og vinen lagres i 12 måneder på fad, hvoraf 30% hvert år er helt nye fade.

Serverings-TIP
Serveringstemperaturen bør være 16 – 18 grader. Vinen er meget velegnet til et godt stykke rødt oksekød eller en veltilberedt steg fra ovnen (eller stegegryden). Vinen kan også serveres til et lækkert udvalg af gode oste, der dog ikke må være for kraftige.

Anbefalinger

Brune vine

Kompleks & intens
Vine med stor intensitet, dybde og kompleksitet. Vinene har mange lag i deres aromabillede og en kombination af kraft og kompleksitet, der er opnået grundet alder eller lagringstid på fade. Server til kraftige retter med oksekød, lam eller svin. Brune vine kommer fra hele verden og er ofte de ypperste, som vinproducenterne kan præstere. Brune hedvine gør sig godt til ostebordet eller kraftige desserter.
Aromaer Solbær, brombær, sorte kirsebær, blommer, blåbær, peber, tobak, kaffe, skovbund, stald, blod, røg, chokolade, vanilje og kokos.
Vinområder Bordeaux, Sydrhône, Nordrhône, Rioja, Ribera del Duero, Amarone, Australien og Californien.
Druer & typer Syrah, Cabernet sauvignon, Merlot, Cabernet franc og Tempranillo.