Louis Latour, Ardeche Chardonnay 2021

Spar 51.00 kr. Udløber: 2/25/2024
99.00 kr.
Før 150.00 kr.
Bliv medlem
Optjen 5% i rabatpoint på dine køb.

Louis Latour, Ardeche Chardonnay 2021

Louis Latour, Ardeche Chardonnay 2021

Serveringsforslag

Fed fisk
Lys fisk
Skaldyr

Om produktet

Louis Latour købte i 1979 en mindre ejendom nede i Ardèche ved siden af det nordlig Rhône og har siden produceret nogle af områdets bedste vine. Denne vin er således lavet på 100% Chardonnay fra i gennemsnit 25 år gamle vinstokke i Coteaux de l'Ardèche - et område, der lige som Bourgogne lidt længere nordpå er rigt på kalksten og derfor ideelt til denne drue. I vinhuset er vinen gæret og lagret i ståltanke med 100% malolaktisk gæring.

 Dermed følger en frisk aroma med nuancer af æbler, citrus, kalk og blomster. Smagen er elegant og med klassiske Chardonnay-nuancer som æble, melon og fersken men med et lidt blødere og rundere udtryk end i Bourgogne. Dog er der stadig friskhed og rig frugt i kraft af lagringsmetoden.

Louis Latour Ardèche er oplagt til f.eks. aperitif, charcuteri og fisk. Vi anbefaler servering ved 8-10 grader.

Vinen er ratet som "BEST BUY" tre år i træk af Parker/The Wine Advocate!

Anbefalinger

Grønne vine

Frisk & aromatisk
Vine med stor friskhed og sprød syre, som suppleres af et tydeligt aromabillede. Vinene er lette, saftige og fungerer godt til lette retter med fisk, skaldyr og vegetariske alternativer. Grønne vine kommer typisk fra kølige vinområder.
Aromaer: Æbler, pærer, melon, kvæde, passionsfrugt, stikkelsbær, blomster, græs, hvide ferskner, hvid peber, lime, citron og mineraler.
Vinområder: Tyskland, Norditalien, Alsace, Loire, Chablis, Rias Baixas, Vinho Verde, Østrig og Chile.
Druer & typer: Riesling, sauvignon blanc, albariño, pinot grigio, pinot blanc, sylvaner, grüner veltliner, chenin blanc (loire) og torrontes.

Gule vine

Cremet & rank
Vine med en cremet mundfølelse og frisk bagvedliggende syre. Et aromabillede, der domineres af modne gyldne frugter og indslag fra fadlagring. Ofte vine i den høje kvalitetsklasse. Vinene serveres til cremede retter med fisk eller fjerkræ. Gule vine kommer typisk fra kølige vinområder.
Aromaer: Gule æbler, ananas, mango, modne ferskner, citronskal, æblekage, appelsiner, smør, yoghurt, nødder, brioche og vanilje.
Vinområder: Bourgogne, Champagne, Oregon, New Zealand, Sydafrika, Washington og Norditalien.
Druer & typer: Chardonnay (fadlagret), albariño, pinot gris og chenin blanc (Sydafrika).