Weingut Rebholz, Riesling Buntsandstein Trocken 2019

Spar op til 49.00 kr.
Ved 6 stk. 269.00 kr.
Ved 1 stk. 318.00 kr.
Bliv medlem
Optjen 5% i rabatpoint på dine køb.

Weingut Rebholz, Riesling Buntsandstein Trocken 2019

category label Øko

Weingut Rebholz, Riesling Buntsandstein Trocken 2019

Serveringsforslag

Lys fisk
Skaldyr

Om produktet

Riesling udelukkende fra marker/parceller rig på sandsten og lidt af en signaturvin for Rebholz.

24 timers maceration, gæring på det vilde gær og ingen filtrering ved aftapning. Minimalt brug af SO2.

Kølig og intens aroma pakket med bl.a. røg, flint, citrongræs, grønne æbler og fersken.

Intens og bredspektret Riesling, der står knivskarpt med oceaner af syre, mineralitet og citrusfrugt.

Vinen kan i sin ungdom med fordel iltes 1-2 timer før servering, det vil åbne endnu mere op for de forskellige nuancer.

Prøv den I selskab med sushi, ceviche, damped blåmuslinger eller blot som seriøs hyggevin.

Som med alle vine fra Rebholz, så giver vinenes naturligt høje syreindhold et langt lagringspotentiale.

92+ point - Robert Parker, august 2020

"The 2019 Riesling Vom Buntsandstein trocken is beautifully pure, fine and flinty on the finessed, elegant and herbal-scented nose. On the palate, this is a pure, fresh, stony, beautifully filigreed yet firm and sustainable dry Riesling from sandstone soils. The 2019 is lithe and linear and has a pretty Kastanienbusch character. Tasted as a sample in April 2020."

92 point - JP Finans, oktober 2020

"Sprød riesling besjælet med en sitrende kinetisk energi og udtalt salt, mineralsk klangbund. Næsen stadig præget af tiden på gæren. Fuld af citronmelisse, appelsinblomst, umoden hvid fersken og citronkerne-mos. Smagen er knastør og lineær med en udtalt salt og bittersød eftersmag, hvor den stålsatte syre trækker smagen i langdrag uden at miste fokus eller præcision."

Anbefalinger

Grønne vine

Frisk & aromatisk
Vine med stor friskhed og sprød syre, som suppleres af et tydeligt aromabillede. Vinene er lette, saftige og fungerer godt til lette retter med fisk, skaldyr og vegetariske alternativer. Grønne vine kommer typisk fra kølige vinområder.
Aromaer: Æbler, pærer, melon, kvæde, passionsfrugt, stikkelsbær, blomster, græs, hvide ferskner, hvid peber, lime, citron og mineraler.
Vinområder: Tyskland, Norditalien, Alsace, Loire, Chablis, Rias Baixas, Vinho Verde, Østrig og Chile.
Druer & typer: Riesling, sauvignon blanc, albariño, pinot grigio, pinot blanc, sylvaner, grüner veltliner, chenin blanc (loire) og torrontes.