Maison Tardieu-Laurent, Condrieu 2022

Spar op til 15%
Ved 6 stk. 463.25 kr.
Ved 1 stk. 545.00 kr.
Bliv medlem
Optjen 5% i rabatpoint på dine køb.

Maison Tardieu-Laurent, Condrieu 2022

Maison Tardieu-Laurent, Condrieu 2022

Om produktet

Det var nervepirrende for Bastien Tardieu, som er i spidsen for familievirksomheden og mikro-negocianten Tardieu-Laurent (der ikke er helt så mikro igen) da høsten i 2019 nærmede sig ovenpå en varm og alt, alt for tør sommer.

Et er selv at gå og følge med i vejrudsigten og vente på miraklet. Noget andet er at være i evig dialog med snesevis af bekymrede vinbønder, som gerne vil plukke deres druer for i det mindste at have noget at sælge. Men det lykkedes for Bastien Tardieu at overtale de fleste til at vente, og midt i september skete det så. Over tre dage faldt der mere end 20 mm. regn, og i løbet af den efterfølgende uge forvandledes det, der ellers lignede en katastrofe, til det der nu kaldes en lykkelig syntese mellem 2007 og 2016 og en legendarisk årgang for de hvide Rhône-vine.

Tardieu-Laurent har ingen kontrakter med deres partnere, men funderer deres virksomhed på gensidig respekt, håndtryk og betaling til tiden, og denne relations baserede, nogle ville sige gammeldags, samarbejdsform har givet dem adgang til et fremragende druemateriale. Blandt andet til denne Condrieu som er sammenstukket af frugt fra 10-40 år gamle vinstokke, der står som mikroparceller på Paton, Chanson, la Bonnette, Malleval, La Ribaudy og Merlant.

Der er tale om presning af de hele drueklaser og derefter, efter den frit løbende most har fået tid til at bundfælde, gæring uden fremmede gærstammer i lige dele nye og en gang brugte fade hvorefter vinen er modnet 10 måneder frem mod aftapningen på flaske, der sker uden klaring eller filtrering.

Resultatet er en imponerende fyldig, nærmest mættende, rund og cremet Viognier med helt klassiske aromaer af saftige hvide ferskner, modne abrikoser, blomstrende syrener og anis, der får lidt friskhed fra den underliggende mineralitet og modne citrus. Stor aromatisk smagskoncentration og en lang, let varmende eftersmag. Et flot klassisk udtryk for appellationen!

Serveringsforslag

Fed fisk
Lys fisk

Anbefalinger

Gule vine

Cremet & rank
Vine med en cremet mundfølelse og frisk bagvedliggende syre. Et aromabillede, der domineres af modne gyldne frugter og indslag fra fadlagring. Ofte vine i den høje kvalitetsklasse. Vinene serveres til cremede retter med fisk eller fjerkræ. Gule vine kommer typisk fra kølige vinområder.
Aromaer Gule æbler, ananas, mango, modne ferskner, citronskal, æblekage, appelsiner, smør, yoghurt, nødder, brioche og vanilje.
Vinområder Bourgogne, Champagne, Oregon, New Zealand, Sydafrika, Washington og Norditalien.
Druer & typer Chardonnay (fadlagret), Albariño, Pinot gris og Chenin blanc (Sydafrika).