Vinos del Viento, Moscatel de Alejandria Amber Orange

Spar op til 23.40 kr.
Ved 6 stk. 132.60 kr.
Ved 1 stk. 156.00 kr.
Bliv medlem
Optjen 5% i rabatpoint på dine køb.

Vinos del Viento, Moscatel de Alejandria Amber Orange

Vinos del Viento, Moscatel de Alejandria Amber Orange

Serveringsforslag

Aperitif
Fjerkræ
Sushi
Tapas

Om produktet

Dejlig løgskalsfarve, nærmest som en soldnedgangsdis, og som forventeligt når Moscatel-familien bliver iscenesat meget intense primære aromaer af hvide blomster, litchi, mirabeller og kvæde. Den er saftig, tør og forfriskende i munden med stenfrugter, frisk citrus og en lille aromatisk, men ikke faktisk sødme fra Moscatel. Som Orangevin til den milde og forfærende side angiveligt fordi druekernerne og stilkene ikke har fået lov til at lege med.

Druerne er høstet ved daggry for at værne om friskheden og efter en soignering af klaserne nede foran den lille lejede kælder i Pozuelo de Aragón bliver stilkene fjernet manuelt forud for presningen. Der er gæret uden fremmede gærstammer i temperatur kontrolleret rustfrit stål og den unge vin har fået lov til at trække farve, aroma og substans fra skallerne i 2 måneder inden den er modnet videre alene i yderligere 2 måneder. 

Herefter er den aftappet uden klaring, uden filtrering, med meget behersket anvendelse af sulfitter og for at understrege de bagvedliggende ønsker om bæredygtighed er der tale om letvægtsflasker, genbrugspapir med miljøvenligt tryk på etiketterne, granulerede korkpropper og endelig fravalg af metal og plastikhætter som pynt på flaskerne.

Anbefalinger

Grønne vine

Frisk & aromatisk
Vine med stor friskhed og sprød syre, som suppleres af et tydeligt aromabillede. Vinene er lette, saftige og fungerer godt til lette retter med fisk, skaldyr og vegetariske alternativer. Grønne vine kommer typisk fra kølige vinområder.
Aromaer: Æbler, pærer, melon, kvæde, passionsfrugt, stikkelsbær, blomster, græs, hvide ferskner, hvid peber, lime, citron og mineraler.
Vinområder: Tyskland, Norditalien, Alsace, Loire, Chablis, Rias Baixas, Vinho Verde, Østrig og Chile.
Druer & typer: Riesling, sauvignon blanc, albariño, pinot grigio, pinot blanc, sylvaner, grüner veltliner, chenin blanc (loire) og torrontes.