3.7
af 12 anmeldelser

Bourg Lachamps, Ardeche Chardonnay 2022

Spar 50%
Ved 6 stk. 75.00 kr.
Ved 1 stk. 149.00 kr.
Bliv medlem
Optjen 5% i rabatpoint på dine køb.
3.7
af 12 anmeldelser

Bourg Lachamps, Ardeche Chardonnay 2022

3.7
af 12 anmeldelser

Bourg Lachamps, Ardeche Chardonnay 2022

Vores vurdering

Med forførende gyldengrønne nuancer og elegante aromaer fornemmer man med det samme, at det er Chardonnay i en overordentlig vellavet kvalitet der er i glasset. Første mundfuld afslører eminent balance med god fyldighed, moden frugt og en understrøm af både friskhed og fyldige, krydrede toner.

Om produktet

Ardèche-regionen er lidt af en undervurderet perle når det kommer til fransk vin. For både naboerne i øst og nord - Rhône og Bourgogne - løber med alt opmærksomheden. Men Bourg Lachamps Chardonnay i glasset er der ingen tvivl om, at der er virkelig gode vinoplevelser at hente her.

Vinen er pakket med elegante aromaer af hvide blomster, moden citrus og en skøn blanding af frisk tropisk frugt og modne æbler - og her er både en snert af smørfedme og sødmefulde fadkrydderier til at bakke frugten op - og resultatet er en sammensat og komplet Chardonnay i klassisk stil. 2022 var kendetegnet ved et meget lavt udbytte, som giver en enormt koncentreret vin, som passer perfekt til det lidt fyldigere køkken med fed fisk eller fjerkræ

Serveringsforslag

Fed fisk
Lys fisk
Fjerkræ
Vegetarretter
Lyst kød
Skaldyr

Anmeldelser

3.7 af 12 anmeldelser
Vis flere

Anbefalinger

Gule vine

Cremet & rank
Vine med en cremet mundfølelse og frisk bagvedliggende syre. Et aromabillede, der domineres af modne gyldne frugter og indslag fra fadlagring. Ofte vine i den høje kvalitetsklasse. Vinene serveres til cremede retter med fisk eller fjerkræ. Gule vine kommer typisk fra kølige vinområder.
Aromaer Gule æbler, ananas, mango, modne ferskner, citronskal, æblekage, appelsiner, smør, yoghurt, nødder, brioche og vanilje.
Vinområder Bourgogne, Champagne, Oregon, New Zealand, Sydafrika, Washington og Norditalien.
Druer & typer Chardonnay (fadlagret), Albariño, Pinot gris og Chenin blanc (Sydafrika).