Domaine Pierre Gaillard, Condrieu 2022

Spar op til 15%
Ved 6 stk. 403.75 kr.
Ved 1 stk. 475.00 kr.
Bliv medlem
Optjen 5% i rabatpoint på dine køb.

Domaine Pierre Gaillard, Condrieu 2022

Domaine Pierre Gaillard, Condrieu 2022

Vores vurdering

Som forventet fra den karakterfulde Viognier drue er der pikant parfume til næsen med hvide ferskner, akacieblomster, viol, litchi, kaprifolie og gule pærer, der præsenterer sig sammen med krydrede undertoner af vanilje og praline. Bestemt meget aromatisk, men ikke direkte opulent takket være pirrende moden syrlighed og subtil mineralitet. Pompøs og mættende, men ikke overvældende.

Om produktet

Her i den meget varme og tørre 2022-årgang formår Pierre Gaillard uden problemer at sparke den flamboyante Viognier drue ud over rampen, og begave os her en vin, som under alle omstændigheder bør opleves! Pierre fortæller da også, at han og hans team oplevede en tidlig og ubesværet høst med lave, men afbalancerede syreniveauer og mindre sukker end frygtet i druerne, hvilket uden dramatik resulterede i blomsterrige, frodige og lettilgængelige vine.

Pierre Gaillard har i løbet af de sidste 30 år formået at erhverve sig sammenlagt 5 sydligt og sydøstligt orienterede granit og sandrige ha. oppe på Côte Bellay og Côte Boissey, og herfra producerer han i de bedste år 2 enkeltmarks Viognier, en ædelt sød Viognier og så alle år denne generiske Condrieu overvejende funderet på frugt fra parceller med 20-30 år gamle vinstokke i den nordlige ende af appellationen.

Høsten er manuel og klaserne soigneres inden de ryger direkte pneumatiske presse hvor de presses forsigtigt, så kun den mest delikate most kommer i spil. Mosten har fået lov til at sætte sig (bundfælde) i et par døgn inden gæringen, direkte i brugte fade samlet af egeplanker fra skovene i Allier og Nevers. Vinen er modnet i 8 måneder med forsigtige omrøring i de første måneder (Bâtonnage sur lies) for at trække maksimale mængder af aroma og tropiske frugter ud af gærresterne inden aftapningen på flaske, der sker uden klaring og filtrering.

Prøv den sammen med en Jomfruhummerbisque med masser af tyk piskefløde, eller sammen med en lidt mere enkel servering af lyngrillede jomfruhummere med krydret smør, hvor vinen smukt vil spille op til og sammen med sødmen i de sarte skaldyr.

Etiketten er dekoreret af Pirre Gaillard mangeårige ven - den i Lyon bosiddende impressionistiske maler Alain Demond - som med svovlgule, grønne og lilla vinøse landskaber og buketter forsøger at formidle magien i flasken.

Serveringsforslag

Fed fisk
Lys fisk
Fjerkræ
Skaldyr

Anbefalinger

Gule vine

Cremet & rank
Vine med en cremet mundfølelse og frisk bagvedliggende syre. Et aromabillede, der domineres af modne gyldne frugter og indslag fra fadlagring. Ofte vine i den høje kvalitetsklasse. Vinene serveres til cremede retter med fisk eller fjerkræ. Gule vine kommer typisk fra kølige vinområder.
Aromaer Gule æbler, ananas, mango, modne ferskner, citronskal, æblekage, appelsiner, smør, yoghurt, nødder, brioche og vanilje.
Vinområder Bourgogne, Champagne, Oregon, New Zealand, Sydafrika, Washington og Norditalien.
Druer & typer Chardonnay (fadlagret), Albariño, Pinot gris og Chenin blanc (Sydafrika).