Domaine Roux, Rully Clos Des Mollepierres 2019

289.00 kr.
Bliv medlem
Optjen 5% i rabatpoint på dine køb.

Domaine Roux, Rully Clos Des Mollepierres 2019

category label Bland 6 - Spar 10%

Domaine Roux, Rully Clos Des Mollepierres 2019

Serveringsforslag

Fed fisk
Fjerkræ
Mild ost

Om produktet

Rig og intens enkeltmarks Rully i den fyldigere ende af spektret. Forførende burgundisk duft med noter af hvid fersken, smør, honning og citronskal, komplimenteret af nyslået tændstik, røg og vanilje. Cremet på tungen, men med en forfriskende syre og kalket mineralitet. Smagen følger næsen flot med noter af modne stenfrugter, abrikos, hvide blomster og smør, suppleret af let krydrede noter fra fadet. Fantastisk sammen stegte kammuslinger, lyst fjerkræ eller nøddeagtige komælksoste.

Vinmarken ”Clos des Mollepierres” er navngivet efter jordbunden som består af ”bløde sten”, nærmere bestemt af ler- og kalksten. Den 4 hk. store vinmark er eget af familien selv og ligger i 230-300 meter over havets overflade. Druerne høstes udelukkende manuelt og vinen gennemgår fuld malolaktisk fermentering, hvoraf sidstnævnte giver vinen distinkte noter af smør og samtidig gør syren mere blød. Vinen lagrer på en blanding af nye og gamle egetræsfade i 10-12 måneder, inden den lagrer i 3 mdr. på flaske.

Anbefalinger

Gule vine

Cremet & rank
Vine med en cremet mundfølelse og frisk bagvedliggende syre. Et aromabillede, der domineres af modne gyldne frugter og indslag fra fadlagring. Ofte vine i den høje kvalitetsklasse. Vinene serveres til cremede retter med fisk eller fjerkræ. Gule vine kommer typisk fra kølige vinområder.
Aromaer: Gule æbler, ananas, mango, modne ferskner, citronskal, æblekage, appelsiner, smør, yoghurt, nødder, brioche og vanilje.
Vinområder: Bourgogne, Champagne, Oregon, New Zealand, Sydafrika, Washington og Norditalien.
Druer & typer: Chardonnay (fadlagret), albariño, pinot gris og chenin blanc (Sydafrika).