La Pievuccia, Toscana Bianco 2019 1 liter

Spar op til 23.10 kr.
Ved 6 stk. 130.90 kr.
Ved 1 stk. 154.00 kr.
Bliv medlem
Optjen 5% i rabatpoint på dine køb.

La Pievuccia, Toscana Bianco 2019 1 liter

category label Øko

La Pievuccia, Toscana Bianco 2019 1 liter

Serveringsforslag

Fed fisk
Lys fisk
Skaldyr

Om produktet

Dette er den meget charmerende hvide literflaske fra La Pievuccia, som lige siden starten i 1994 har vendt den konventionelle produktion ryggen og efterstræbt bæredygtigheden både ude blandt vinstokkede og i kælderen, som er lukket land for enzymer, fremmede gærstammer, kunstige tanniner og forsuring.

Dette er med andre ord vin fra en af de tidligste økologiske- biodynamiske og såmænd også natur vins pionerer i Toscana, som tog bestik af fremtiden år før myndighedernes forskellige stempler og godkendelser blev kørt i stilling.

La Pievuccia ligger i Castiglion Fiorentino i det sydlige Toscana mellem Arezzo og Lago di Trasimeno, hvor der selvfølgelig er masser af Sangiovese på dagsordenen, men da man ikke på samme måde er tynget af disciplinerne som i de mere berømte distrikter som for eksempel  Montalcino og Montepulciano, er der også plads til at Freestyle med de grønne druer Trebbiano, Chardonnay og den lidt mere sjældne Incrocio Manzoni. Som vinmageren Riccardo Papini formulerer det: "Vi har ikke et navn, som kan hjælpe os med salget og derfor producerer vi de vine vi selv kan lide og som gæsterne i vores agriturismo nyder mens de er her og køber med sig hjem, når de rejser".

Der er naturligvis tale om manuel høst, og drueklaserne soigneres allerede under plukningen, hvorefter de køres ned til vingården på ladet af familiens  gamle Vespa, hvorfra de ryger direkte i den pneumatiske presse. Herefter gæring i rustfrit stål og beton hvorefter vinen fra de 3 druer modner sur Lie i 4 måneder inden den endelige vin sammenstikkes og tappes på flaske uden klaring eller filtrering, men med tilsætning af netop så meget svovl at vi, som Riccardo Papini formulerer det "kan forvente nogenlunde ensartede oplevelser".

En svagt blomstrende, lidt urtet, dejlig frugtig, ligefrem og helt tør hvidvin hvor friskheden ligeligt funderes på bitter og syrlig citrus. Den smager fint lige fra køleskabet som en lille ekstra forkælelse, mens man går og laver mad til sine gæster, og den er også fin som velkomst på terrassen og allerbedst sammen med alskens serveringer med fisk, skaldyr og grøntsager. Som Riccardo Papini formulerer det: ”Vi tror ikke på meditationssvine. Vores credo er funktionelle vine, der bringer det bedste frem i vores gæster og de måltider vi serverer.”

Vinen er produceret udelukkede ved brug af vedvarende energi (solceller) og den er af etiske årsager tappet i lette flasker, hvor den reducerede vægt tæller positivt på CO2-regnskabet både ved transport og genanvendelse. Etiketterne er lavet af genbrugspapir og endelig er der anvendt propper fremstillet af 100% biologisk nedbrydelige sukkerrørsfibre.

Anbefalinger

Grønne vine

Frisk & aromatisk
Vine med stor friskhed og sprød syre, som suppleres af et tydeligt aromabillede. Vinene er lette, saftige og fungerer godt til lette retter med fisk, skaldyr og vegetariske alternativer. Grønne vine kommer typisk fra kølige vinområder.
Aromaer: Æbler, pærer, melon, kvæde, passionsfrugt, stikkelsbær, blomster, græs, hvide ferskner, hvid peber, lime, citron og mineraler.
Vinområder: Tyskland, Norditalien, Alsace, Loire, Chablis, Rias Baixas, Vinho Verde, Østrig og Chile.
Druer & typer: Riesling, sauvignon blanc, albariño, pinot grigio, pinot blanc, sylvaner, grüner veltliner, chenin blanc (loire) og torrontes.