Weingut Nik Weis, Pinot Noir Rosé, Mosel 2022

159.00 kr.
Bliv medlem
Optjen 5% i rabatpoint på dine køb.

Weingut Nik Weis, Pinot Noir Rosé, Mosel 2022

Weingut Nik Weis, Pinot Noir Rosé, Mosel 2022

Serveringsforslag

Aperitif
Hygge- & terrassevin

Om produktet

En helt særlig rosévin
Allerede ved synet af den slanke og elegante flaske ved man, at her er tale om en helt særlig rosévin. Farven er smukt jordbærrød med en diskret mørkere rød kerne og kanter, der er en smule lysere. Næsen sprudler af rigdom på bær – hindbær, jordbær og blåbær – noter, der går igen i smagen, som suppleres flot af toner af krydderurter, hyldebær, hyldeblomster og subtile strejf af roser.

Selv om Mosel ikke er kendt for sin rødvinsproduktion, har området historisk set produceret en række forskellige blå druer. I midten af 1700-tallet satte et Riesling-påbud dog en effektiv stopper for dén praksis ved at rive alle vinstokke med blå druer op med rode. Dette påbud ebbede ud med slutningen af 1800-tallet, om end det i perioden 1933-1986 atter var forbudt at producere rødvin i Mosel.

Efterfølgende er der imidlertid sket en opblomstring af rødvinsproduktion i Mosel – og dermed af dyrkning af blå druer. Nik Weis Pinot Noir Rosé er fremstillet af 100% Pinot Noir-druer fra 33 år gamle vinstokke. Den lidt sarte drue trives fortrinligt på vinmarken, hvor de alluviale aflejringer og den blå skifer bidrager med vigtige næringsstoffer og er med til at give druerne deres skønne, karakteristiske smag. Samtidig er vandforsyningen til vinmarken uovertruffen, så Pinot Noir-druerne har det som blommen i et æg. Og det kan smages i denne skønne og smagsfyldte rosé.

Druerne er i bogstaveligste forstand håndplukket, og efter en kort macerering ved lavt tryk, presses de. Det er med til at give vinen sin fantastiske farve med smukke og sarte rosen-lyserøde reflekser. Mosten gærer uden tilsætningsstoffer ved lave temperaturer og lagres på tanke af rustfrit stål.

Andre populære produkter

Pink vine

Let & frugtig
Vine som er frugtige og letdrikkelige med en frisk syre. Pink vine har et feminint og elegant udtryk. Frugtprofilen er domineret af røde bær og eventuelle indslag fra fadlagring. Server til kraftige vegetariske retter, fjerkræ eller svinekød. Pink vine kommer fra områder med moderat til køligt klima.
Aromaer: Jordbær, kirsebær, hindbær, rabarber, moreller, lakrids, vanilje og kokos.
Vinområder: Piemonte, Veneto, Toscana, Sicilien, Tyskland, Alsace, Loire, Sydafrika, Chile, Californien, Australien og New Zealand.
Druer & typer: Pinot noir, barbera, grenache, valpolicella og sangiovese.