Pascal Prunier-Bonheur, Auxey Duresses 1er Cru, Climat du Val Rouge 2020

549.00 kr.
Bliv medlem
Optjen 5% i rabatpoint på dine køb.

Pascal Prunier-Bonheur, Auxey Duresses 1er Cru, Climat du Val Rouge 2020

Pascal Prunier-Bonheur, Auxey Duresses 1er Cru, Climat du Val Rouge 2020

Krop Let
Tannin Lav
Syre Høj
Sødme Tør

Smagsnoter

Rød frugt
Fad

Smagsnoter

Rød frugt
Fad

Fakta

Tannin:
Lav
Sødme:
Tør
Syre:
Høj
Krop:
Let
Smagsprofil:
Land:
Frankrig
Område:
Underområde:
Côte de Beaune
Årgang:
2017
Størrelse:
750 ml
Dyrkning:
Konventionel
Alkohol %:
13,00
Proptype:
Kork
Serveres ved:
15-17°C
Serveres til:

Serveringsforslag

Fjerkræ
Lyst kød
Fuglevildt

Vores vurdering

Pascal Pruniers 1. Cru Auxey Duresses bæres igennem af en saftig syre og lette tanniner, som giver en fin struktur.  Men du får samtidig en, for Bourgogne, ret markant rødvin, som er domineret af masser af bærfrugt. Det er elegant vin, som aldrig bliver for meget.

Om produktet

Climat du Val-marken ligger lige ved siden af Les Duresses, som har lagt navn til kommunen Auxey-Duresses - vi er altså på noget af det bedst jord i byen, på den stejle, sydvendte skråning med udsigt over byen og gennem dalen mod Meursault. Beliggenheden giver markant og velvoksen Pinot Noir med masser af elegant frugt. Vinen lagerer 18 måneder på fad - heraf 20% nye.

Anbefalinger

Røde vine

Kompleks & elegant
Vine som er komplekse, elegante og sofistikerede. Deres elegance og kompleksitet er opnået enten på grund af alder eller kvalitet. Vinene er oftest af høj kvalitet og har fået den ypperste behandling hos producenten. Server til retter med vildt og svampe. Røde vine kommer fra nogle af verdens mest kendte vinområder, hvor jordbund, tradition og håndværk går op i en højere enhed.
Aromaer: Jordbær, kirsebær, hindbær, rabarber, moreller, lakrids, svampe,skovbund, kostald, tjære,tobak, tørrede frugter, vanilje og kokos.
Vinområder: Bourgogne, Piemonte (barolo/barbaresco), Brunello di Montalcino, Chianti, Rioja, Sicilien og Oregon.
Druer & typer: Pinot noir, nebbiolo, sangiovese, tempranillo og nerello mascalese.