4.0
af 1 anmeldelser

Sylvain Morey, Bourgogne Aligoté Blanc 2021

239.00 kr.
Bliv medlem
Optjen 5% i rabatpoint på dine køb.
4.0
af 1 anmeldelser

Sylvain Morey, Bourgogne Aligoté Blanc 2021

4.0
af 1 anmeldelser

Sylvain Morey, Bourgogne Aligoté Blanc 2021

Om produktet

Mild krydret og frisk duft af hvid pære og citrus. En levende vin med masser af energi, der belønner dig stort, hvis du giver den lidt tid i glasset. Intens mineraliet og elegant sprød syre præger vinen. En vin, du får lyst til et glas mere af!

Et stjerneskud i Bourgogne med stor erfaring. Sylvain Morey har arbejdet sammen med sin far, Jean-Marc Morey, gennem flere år, samt startet sit eget domaine op i det sydligere Luberon i 2002. Da familieejendommen blev spillet op i 2013 mellem ham og hans søster, Caroline, fik han adgang til små 3 hektar med nogle af de bedste vinmarker i Bourgogne. Sylvain har fordel af at arbejde i hans fars gamle kælder med den originale gær, hvilket er væsentligt for udviklingen af vinens smag. Han kører en stil, der minder om hans fars. Dog med mindre ændringer. Alle vine fremstilles med naturlig gær og afstilkning af alle druer. Det er med til at give vine med stor smagsintensitet og masser af frugt. Generelt bruges der ikke mere end 20 % nye fade og vinene røres sjældent under deres lagring. De hvide vine lagres i 18 måneder inden aftapning. Det er vine, som er overraskende drikkeklare ved frigivelse, men som har potentialet til at ligge i kælderen. 

Serveringsforslag

Lys fisk
Skaldyr

Anmeldelser

4.0 af 1 anmeldelser

Anbefalinger

Grønne vine

Frisk & aromatisk
Vine med stor friskhed og sprød syre, som suppleres af et tydeligt aromabillede. Vinene er lette, saftige og fungerer godt til lette retter med fisk, skaldyr og vegetariske alternativer. Grønne vine kommer typisk fra kølige vinområder.
Aromaer Æbler, pærer, melon, kvæde, passionsfrugt, stikkelsbær, blomster, græs, hvide ferskner, hvid peber, lime, citron og mineraler.
Vinområder Tyskland, Norditalien, Alsace, Loire, Chablis, Rias Baixas, Vinho Verde, Østrig og Chile.
Druer & typer Riesling, Sauvignon blanc, Albariño, Pinot grigio, Pinot blanc, Sylvaner, Grüner veltliner, Chenin blanc (loire) og Torrontes.