Antoine Sunier, Morgon 2022

279.00 kr.
Bliv medlem
Optjen 5% i rabatpoint på dine køb.

Antoine Sunier, Morgon 2022

category label Øko

Antoine Sunier, Morgon 2022

Krop Let
Tannin Lav
Syre Høj
Stil Tør

Smagsnoter

Rød frugt
Blomstret
Andre krydderier
Fad

Vores vurdering

Druerne til Antoine Suniers Morgon hentes fra en 1,2 HA. stor sydvendt parcel.
Vinstokkene på marken har en gnms. alder på 60 år hvor jordbunden består af gammel stenet alluvial jord. Vinen ligger 7 måneder på gamle Bourgogne fade og tappes på flaske ufiltreret. Vinen er frugtdrevet, og mere elegant og feminin end lillebroren fra Regnie. Vinen vil indenfor få år vise stort potentiale og vil udvikle sig positivt i de kommende 5-8 år. Server vinen ved 14 grader i et stort glas.

Om produktet

I Beaujolais hedder hoveddruen gamay, og den leverer friske vine med lavt tanninindhold og en god frugtighed kombineret med en forfriskende syre. Gamay-druerne til Antoine Suniers Morgon er økologiske, og i kælderen bruger han næsten ingen svovl. Han tapper vinen ufiltreret efter 8 måneders lagring på brugte fade. Resultatet er en elegant og feminin vin, som er frisk i udtrykket og med den fyldighed og koncentration, som kendetegner Morgon-vinene. Den dufter af hindbær, brombær og lidt tørrede blomster, og i munden er den drevet af brombær kombineret med lidt jordbær og peber. Server ved ca. 14°C i store glas.Vinene fra Beaujolais er friske, lette og madvenlige og kan nydes til en lang række lette retter - i særdeleshed kylling, svinekød og fuglevildt.

Smagsnoter

Rød frugt
Blomstret
Andre krydderier
Fad

Fakta

Tannin:
Lav
Stil:
Tør
Syre:
Høj
Krop:
Let
Smagsprofil:
Område:
Underområde:
Morgon
Årgang:
2022
Størrelse:
750 ml
Dyrkning:
Naturvin
Økologisk
Alkohol %:
12,50
Proptype:
Kork
Serveres ved:
15-17°C

Serveringsforslag

Fed fisk
Fjerkræ
Lyst kød

Anbefalinger

Pink vine

Let & frugtig
Vine som er frugtige og letdrikkelige med en frisk syre. Pink vine har et feminint og elegant udtryk. Frugtprofilen er domineret af røde bær og eventuelle indslag fra fadlagring. Server til kraftige vegetariske retter, fjerkræ eller svinekød. Pink vine kommer fra områder med moderat til køligt klima.
Aromaer Jordbær, kirsebær, hindbær, rabarber, moreller, lakrids, vanilje og kokos.
Vinområder Piemonte, Veneto, Toscana, Sicilien, Tyskland, Alsace, Loire, Sydafrika, Chile, Californien, Australien og New Zealand.
Druer & typer Pinot noir, Barbera, Grenache, Valpolicella og Sangiovese.