Domaine Thierry Mortet, Bourgogne Rouge Cuvee Les Charmes de Daix 2020

Spar op til 15%
Ved 6 stk. 250.75 kr.
Ved 1 stk. 295.00 kr.
Bliv medlem
Optjen 5% i rabatpoint på dine køb.

Domaine Thierry Mortet, Bourgogne Rouge Cuvee Les Charmes de Daix 2020

Domaine Thierry Mortet, Bourgogne Rouge Cuvee Les Charmes de Daix 2020

Om produktet

Cuvée Les Charmes de Daix imponerer, og i en appellation, som ellers byder på uforskammet mange skuffelser, er denne vin et opløftende lyspunkt, som uddeler bøllebank til mange langt dyrere vine med fine kommunenavne på etikkerne. Så hvis du sværger til lys, feminin og slank Bourgogne med stor aromatisk finesse, er du på rette vej!

Vinen kommer fra den lille kommune Daix som ligger helt oppe i udkanten af Dijon. Her har Thierry Mortet langtidslejemål på 6 små parceller, hvor de 15-50 år vinstokke alle står i en stenet blanding af ler og kalksten. Der er tale om blot 1 ha., som i mere end 10 år blev kultiveret økologisk, men det sluttede i 2014, hvor Thierry efter nogle år med klimatiske udfordringer, der blev toppet op af drilske ændringer i det økologiske regelsæt, besluttede, at økologien ikke længere gav nogen mening for ham. Denne 2018'er er således for 5. gang ikke længere økologisk, selvom Thierrys hjerte stadig banker for den størst mulige biodiversitet, og selvom der ikke er andre forbudte kemikalier blandt vinstokkene end dem, som blæser ind fra naboerne.

Der høstes i hånden med en sortering både i vinmarken og nede i kælderen 15 km. længere sydpå, således at udbyttet altid lander under den grænse, der er sat i den gavmilde Bourgogne appellation. Alle stilke fjernes og druerne får et knus hvorefter most, kerner og skind får lov til at stå i op til en uge for at udvikle den aromatiske kompleksitet. Gæringen sættes i gang i beton uden fremmede gærstammer og forløber med flere daglige pigeage hvorefter vinen i løbet af 4 måneder i fred og ro gennemgår den malolaktiske gæring. Herefter fyldes vinen på brugte fade og modner i 11 måneder frem mod aftapningen på flaske, der sker efter en let filtrering.

Vinen skænkes med en rubinrød kerne og en fin duft af mørke kirsebær, ribs og granatæble der diskret akkompagneres af søde krydderier fra fadene. Dejlig aromatisk, ikke videre kraftig, men heller ikke let fordi et lidt urtet mineralsk bundtræk sammen med faste tanniner skaber en på dette niveau sjældent set dybde.

Serveringsforslag

Fjerkræ
Lyst kød

Anbefalinger

Røde vine

Kompleks & elegant
Vine som er komplekse, elegante og sofistikerede. Deres elegance og kompleksitet er opnået enten på grund af alder eller kvalitet. Vinene er oftest af høj kvalitet og har fået den ypperste behandling hos producenten. Server til retter med vildt og svampe. Røde vine kommer fra nogle af verdens mest kendte vinområder, hvor jordbund, tradition og håndværk går op i en højere enhed.
Aromaer Jordbær, kirsebær, hindbær, rabarber, moreller, lakrids, svampe,skovbund, kostald, tjære,tobak, tørrede frugter, vanilje og kokos.
Vinområder Bourgogne, Piemonte (barolo/barbaresco), Brunello di Montalcino, Chianti, Rioja, Sicilien og Oregon.
Druer & typer Pinot noir, Nebbiolo, Sangiovese, Tempranillo og Nerello mascalese.