Domaine Bouchard Père et Fils, Puligny-Montrachet 2020

900.00 kr.
Bliv medlem
Optjen 5% i rabatpoint på dine køb.

Domaine Bouchard Père et Fils, Puligny-Montrachet 2020

Domaine Bouchard Père et Fils, Puligny-Montrachet 2020

Vores vurdering

Klar, ren frugtstil med vedholdende intensitet, en anelse brødskorpe og tone af melon, der afbalancerer mineralitet og syre. Kan udvikle sig 5 år eller længere. Eminent til fisk og skaldyr, og en hver solnedgang bliver smukkere i dens selskab...

Om produktet

Beliggende mellem Meursault og Chassagne-Montrachet med jord perfekt til Chardonnay, må den lille landsby Puligny-Montrachet være det naturlige tyngdepunkt for hvide vine i Côte-d'Or, da den har lagt navn til de mægtige hvidvine, Montrachet og Chevalier-Montrachet. Puligny-Montrachet er en smuk forening af power og elegance. Bouchard Père & Fils opkøber druerne til Puligny-Montrachet hos kontraktdyrkere, som forpligter sig til at leve op til Bouchard Père & Fils' strenge kvalitetskrav. Vinen får 8-10% måneder på fransk eg, hvoraf op til 10% er ny eg, afhængig af årgangen. Herefter lagrer den videre 2-3 måneder på stål.

Bouchard Père et Fils blev stiftet i 1731 og er en af Bourgognes ældste vinproducenter. Den første vinmark blev købt i 1775 af Joseph Bouchard. I dag er Bouchard Père & Fils den største vinmarkejer i Côte d'Or, hvilket betyder, at huset blandt andet råder over 12 hektar Grand Cru-, samt 74 hektar Premier Cru marker.

I 1995 købte Joseph Henriot Bouchard Père & Fils. Han lagde massive ressourcer i at renovere huset fuldstændigt. Vineriet ligger i Savigny-lès-Beaune og er en 3-etagers underjordisk bygning, hvor tyngdekraften sørger for at transportere vinen igennem de forskellige processer i vinifikationen. Der er over 100 gæringskar og en lagringskælder med plads til 4000 egefade næsten 10 m. under jorden – kort og godt et topmoderne vineri, hvor husets mange vine hver især kan udvikle sig og udtrykke det unikke terroir, de kommer fra.

Artémis Domaines, der ejer en portefølje af nøje udvalgte eksklusive vinproducenter, overtog i 2022 Henriot-gruppen og dermed Bouchard Père & Fils. Frédéric Weber fortsætter som Chefvinmager med Christophe Bouchard som højre hånd med ansvar for markarbejdet.

Husets adelsmærke er, at man - trods det store udvalg - formår at få hver vin til at udtrykke sin særlige oprindelse og karakter på alle niveauer.

Serveringsforslag

Fed fisk
Lys fisk
Fjerkræ
Skaldyr

Anbefalinger

Gule vine

Cremet & rank
Vine med en cremet mundfølelse og frisk bagvedliggende syre. Et aromabillede, der domineres af modne gyldne frugter og indslag fra fadlagring. Ofte vine i den høje kvalitetsklasse. Vinene serveres til cremede retter med fisk eller fjerkræ. Gule vine kommer typisk fra kølige vinområder.
Aromaer Gule æbler, ananas, mango, modne ferskner, citronskal, æblekage, appelsiner, smør, yoghurt, nødder, brioche og vanilje.
Vinområder Bourgogne, Champagne, Oregon, New Zealand, Sydafrika, Washington og Norditalien.
Druer & typer Chardonnay (fadlagret), Albariño, Pinot gris og Chenin blanc (Sydafrika).