Domaine Gauffroy Marc & Fils, Pommard 2017

499.00 kr.
Bliv medlem
Optjen 5% i rabatpoint på dine køb.

Domaine Gauffroy Marc & Fils, Pommard 2017

Domaine Gauffroy Marc & Fils, Pommard 2017

Krop Medium
Tannin Medium
Syre Høj
Stil Tør

Smagsnoter

Rød frugt
Fad

Vores vurdering

Pommard er én af nabobyerne til Gauffroys hjemby Meursault -her er Pinot Noir er kongen, og familiens 2020-udgave er tæt og kraftig Bourgogne, som virkelig viser, hvorfor 2020-årgangen allerede har mange fans. det er animalsk og kraftig rødvin, som har godt af 2-3 år mere i kælderen før den virkelig skinner.

Om produktet

I Pommard laver man udelukkende rødvin, på trods af kommunen ligger Cote de Beaune der generelt er kendt for sine hvidvine.  Pommard er kendt for sine maskuline vine med et højt indhold af garvesyre og betegnes som det maskuline modstykke til nabokommunen Volnay. Denne klassiske Pommard fra Gauffroy er ingen undtagelse En stor bouquet domineret af røde og mørke bær samt vildt-kød. Smagen er i sin ungdom domineret af tanniner der samtidig gør at vinen er særdeles lagringsværdi. Bliver blødere og meget behagelig med alderen. Kan serveres til diverse kødretter, evt et godt stykke oksekød eller vildt. Lad den med fordel ligge et par inden du åbner den, men hvis du serverer den i sin ungdom, dekanter den en time til to før servering.

Smagsnoter

Rød frugt
Fad

Fakta

Lagring:
3-8
Tannin:
Medium
Stil:
Tør
Syre:
Høj
Krop:
Medium
Smagsprofil:
Område:
Underområde:
Côte de Beaune
Årgang:
2017
Størrelse:
750 ml
Dyrkning:
Konventionel
Alkohol %:
13,00
Proptype:
Kork
Serveres ved:
16-18°C
Serveres til:

Serveringsforslag

Fjerkræ
Fjerkræ på grillen
Lyst kød
Mørkt kød

Anbefalinger

Røde vine

Kompleks & elegant
Vine som er komplekse, elegante og sofistikerede. Deres elegance og kompleksitet er opnået enten på grund af alder eller kvalitet. Vinene er oftest af høj kvalitet og har fået den ypperste behandling hos producenten. Server til retter med vildt og svampe. Røde vine kommer fra nogle af verdens mest kendte vinområder, hvor jordbund, tradition og håndværk går op i en højere enhed.
Aromaer Jordbær, kirsebær, hindbær, rabarber, moreller, lakrids, svampe,skovbund, kostald, tjære,tobak, tørrede frugter, vanilje og kokos.
Vinområder Bourgogne, Piemonte (barolo/barbaresco), Brunello di Montalcino, Chianti, Rioja, Sicilien og Oregon.
Druer & typer Pinot noir, Nebbiolo, Sangiovese, Tempranillo og Nerello mascalese.