4.3
af 3 anmeldelser

Domaine Gueguen, Chablis 2022

Spar op til 35%
Ved 6 stk. 179.00 kr.
Ved 1 stk. 275.00 kr.
Bliv medlem
Optjen 5% i rabatpoint på dine køb.
4.3
af 3 anmeldelser

Domaine Gueguen, Chablis 2022

4.3
af 3 anmeldelser

Domaine Gueguen, Chablis 2022

Vores vurdering

Ganen er på én gang frugtig, velbalanceret, silkeagtig, frodig, luftig og mineralsk - med en smuk finesse. I munden er der noter af moden gul fersken, abrikos og lette detaljer af kvæde, moden Williams-pære og en  diskret antydning af citron og clementin. - Velbalanceret Chablis i topklasse 

Om produktet

Domaine Gueguen har eksisteret siden 2013, hvor Celine og Frederic besluttede sig for at forlade de trygge rammer hos Domaine Brocard (hvor Celine er vokset op og har lært at hvad der er værd af vide om Chablis, da hun er datter af Jean-Marc Brocard). Frederic er winemaker og Celine stor for arbejdet med vinplanerne, markeing osv - et rigtigt powerpar!  

Gueguens Chablis afslører på næsen noter af citron og hvide blomster forbundet med diskrete antydninger af hvid fersken, og de klassiske mineralske undertoner som rammes ind af en antydning af mandel.

I Chablis spiller terroir hovedrollen, og man ønsker ikke at maskere de fine frugtige og mineralske noter med heftig fadindflydelse. Chablis er derfor ofte præget at en krystalklar sprødhed, frisk frugt og en tredje dimension som nogle ville kalde mineralitet. Gueguen er ikke en undtagelse, tværtimod er det et af de reneste eksempler som du du kommer til at møde på din vej.

Top Value & Under the Radar i Decanter Januar 2022, hvor den får 93 point og den afsluttende bemærkning "Great Stuff"

Aldringspotentiale: 3 - 8 år.

Serveringsforslag

Lys fisk
Mild ost
Skaldyr

Anmeldelser

4.3 af 3 anmeldelser

Anbefalinger

Grønne vine

Frisk & aromatisk
Vine med stor friskhed og sprød syre, som suppleres af et tydeligt aromabillede. Vinene er lette, saftige og fungerer godt til lette retter med fisk, skaldyr og vegetariske alternativer. Grønne vine kommer typisk fra kølige vinområder.
Aromaer Æbler, pærer, melon, kvæde, passionsfrugt, stikkelsbær, blomster, græs, hvide ferskner, hvid peber, lime, citron og mineraler.
Vinområder Tyskland, Norditalien, Alsace, Loire, Chablis, Rias Baixas, Vinho Verde, Østrig og Chile.
Druer & typer Riesling, Sauvignon blanc, Albariño, Pinot grigio, Pinot blanc, Sylvaner, Grüner veltliner, Chenin blanc (loire) og Torrontes.