Zind-Humbrecht, Pinot Gris Volcanique 2018

339.00 kr.
Bliv medlem
Optjen 5% i rabatpoint på dine køb.

Zind-Humbrecht, Pinot Gris Volcanique 2018

category label Øko

Zind-Humbrecht, Pinot Gris Volcanique 2018

Serveringsforslag

Lys fisk
Fjerkræ
Mild ost

Om produktet

Vinen er den lidt yngre udgave fra en af de mest ikoniske marker i Alsace: Clos Saint Urbain. Den særlige, vulkanske jordbund giver et unikt aftryk af røg, flint og lidt aske som, ved lidt lagring, smelter sammen med druens egen karakter. I 2018 er den næsten tør men lidt frugtig med et mundvandsdrivende salt-syrespil. En spændende og egenartet vin, der er et lærestykke i jordbundens betydning.

Vinen har 11 g. restsukker/l. og god syre. Der er kun høstet 45 hl./ha., og vinstokkene på nu 35 år har rødder, der rækker dybt nok til at klare den lange tørkeperiode i '18 uden problemer. Olivier "indrømmer", at den smagsmæssige forskel til Grand Cru vinen på de ældste stokke er ret lille, hvis de nydes indenfor få år. Det er mest det dobbelt så lange lagringspotentiale, som vil skille storebror ud.

Andre populære produkter

Gule vine

Cremet & rank
Vine med en cremet mundfølelse og frisk bagvedliggende syre. Et aromabillede, der domineres af modne gyldne frugter og indslag fra fadlagring. Ofte vine i den høje kvalitetsklasse. Vinene serveres til cremede retter med fisk eller fjerkræ. Gule vine kommer typisk fra kølige vinområder.
Aromaer: Gule æbler, ananas, mango, modne ferskner, citronskal, æblekage, appelsiner, smør, yoghurt, nødder, brioche og vanilje.
Vinområder: Bourgogne, Champagne, Oregon, New Zealand, Sydafrika, Washington og Norditalien.
Druer & typer: Chardonnay (fadlagret), albariño, pinot gris og chenin blanc (Sydafrika).