El Picoteo Blanco Verdejo & Sauvignon Blanc Øko 2022

Spar 20% Udløber: 6/16/2024
79.00 kr.
Før 99.00 kr.
Bliv medlem
Optjen 5% i rabatpoint på dine køb.

El Picoteo Blanco Verdejo & Sauvignon Blanc Øko 2022

category label Øko

El Picoteo Blanco Verdejo & Sauvignon Blanc Øko 2022

Om produktet

El Picoteo Blanco er lavet på Verdejo og Sauvignon Blanc dyrket 700-800 meter over havet - tæt nok på Middelhavet til at undgå alt for høje dagtemperaturer og højt nok oppe til at mærke de lavere nattemperaturer, der er esentielle for at holde en flot balance og frisk syrestruktur.

Apropos friskhed høster folkene bag El Picoteo altid om natten for bedst at bevare den finest mulige aroma og sprødhed. Af samme årsag er vinen gæret ved lave temperaturer og efterfølgende lagret ved max 30 grader i rustfri ståltanke. 

I de tidlige sommermåneder året efter høst hældes vinen på flasker, hvor den så venter på at blive frigivet.

Resultatet er en frugtbåren, blød og tør vin med letforståelig aroma, der kommer omkring citrus, lime og tropisk frugt. På tungen er vinen mediumfyldig, saftig og blød med en veldoseret, frisk syre, der gør den til en meget mad-venlig vin.

Især er El Picoteo blanco velegnet til diverse grøntsags- ost- og skaldyrsbaserede tapas. Og så kan du selvsagt også nyde den til rrisretter, salat, lyst kød og grillet fisk eller mexicanske tacos toppet med frisk koriander og lime.

Serveringsforslag

Aperitif
Lys fisk
Hygge- & terrassevin
Skaldyr
Tapas

Anbefalinger

Grønne vine

Frisk & aromatisk
Vine med stor friskhed og sprød syre, som suppleres af et tydeligt aromabillede. Vinene er lette, saftige og fungerer godt til lette retter med fisk, skaldyr og vegetariske alternativer. Grønne vine kommer typisk fra kølige vinområder.
Aromaer Æbler, pærer, melon, kvæde, passionsfrugt, stikkelsbær, blomster, græs, hvide ferskner, hvid peber, lime, citron og mineraler.
Vinområder Tyskland, Norditalien, Alsace, Loire, Chablis, Rias Baixas, Vinho Verde, Østrig og Chile.
Druer & typer Riesling, Sauvignon blanc, Albariño, Pinot grigio, Pinot blanc, Sylvaner, Grüner veltliner, Chenin blanc (loire) og Torrontes.